Work2Grow is een programma voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar opzoek naar werk en opleiding.

"Ik kon tijdens de trainingen praten met bedrijven en heb daardoor nu werk gekregen.”

Nog geen diploma?

Tussen de 16 en 21 jaar?

Doe mee aan Work2grow!

Samen geven we een kickstart aan jouw toekomst.

Work2Grow is onderdeel van www.maatschappelijkediensttijd.nl

Wat is work 2 Grow?

Work2Grow is een programma van 5 tot 10 weken (1 a 2 dagen per week) waar jij een periode intensief aan de slag gaat met jezelf als samen met ongeveer 12 andere jongeren uit de regio. Je gaat samen aan de slag om je eigen werknemersvaardigheden en de arbeidsmarkt te ontdekken. Ook ga jij je eigen digitaal Portfolio ontwikkelen, de TalentenMapp. Een gave tool om jezelf goed in de arbeidsmarkt te zetten.

Wat is de TalentenMapp?

De TalentenMapp is een ePortfolio. Hierop verzamel jij informatie wat jij kan delen met potentiële werkgevers. Denk aan, wat zijn je interesses, ervaringen, certificaten, (video)referenties en ondersteuningsbehoeften zoals bijvoorbeeld een registratie in het doelgroepenregister, etc. Jij hebt zelf de regie over jouw TalentenMapp. Deze kan je gebruiken op de arbeidsmarkt of bij een vervolgopleiding om te netwerken of te solliciteren.

Hoe ziet het programma eruit: Work2Grow?
Het Work2Grow-traject bestaat uit 6 onderdelen.

Hier leer je de arbeidsmarkt en de andere jongeren kennen!

In dit onderdeel leer jij je sociale en digitale vaardigheden. Ook ga je aan de slag met het ontdekken van je unieke talenten en kwaliteiten. Dit alles komt samen in je eigen TalentenMapp.

Hier leer jij nieuwe vaardigheden ontwikkelen zoals uitleg geven, actief luisteren en jezelf presenteren.

Jij gaat hier alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen! Dit kan zijn dat je op een school andere leerlingen uitlegt hoe je tot een goed e-Portfolio komt, of dat jij je gaat inzetten voor een maatschappelijk doel wat je zelf en met de groep gaat organiseren, bijv.: wandelen en koffie drinken met ouderen, samen koken met ouderen, meehelpen bij de voedselbank, enz.

In dit onderdeel ga je verder kennis maken met de arbeidsmarkt. Je gaat (onder begeleiding) 1 of 2 dagen met een leuke organisatie afspreken mee te lopen binnen het bedrijf. Wij helpen jou met het zoeken van een passende plek. Op deze manier kan je goed zien hoe een bedrijf werkt en kan je alvast je netwerk skills goed oefenen.

Final sprint! Wat heb je afgelopen weken allemaal geleerd? Waar heb je nog meer behoefte aan? Wat zou je nog meer willen leren? Wij laten je niet gaan voordat we samen een vervolgtraject binnen onderwijs, of werk opgestart hebben!

Ondersteuning tijdens programma:

Jij hoeft dit allemaal niet alleen te doen. Tijdens het Work2Grow programma krijg je intensieve persoonlijke begeleiding. Verder heeft elke jongeren een eigen buddy waarmee jij je leerdoelen kan bespreken.

Leuk weetje: Heb jij het programma als zeer positief ervaren en vind je het leuk om bij de volgende programma’s als jonge ervaringsdeskundige ons te helpen (betaald), dan kan dat! Laat het ons zeker weten, we nemen je graag mee in ons team!

Neem contact op met de projectmedewerker

Sanne Roodnat

06 21900375
sanne@stichtinggrow.nl