Trajecten

Stichting GROW werkt nauw samen met middelbare scholen met een internationale schakelklas (ISK) voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Deze leerlingen wonen pas net in Nederland en worden ondergedompeld in de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen ze ook andere vakken waardoor de leerlingen uiteindelijk kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs. De samenwerking met de ISK-scholen zorgt ervoor dat wij de jongeren extra kunnen begeleiden en de benodigde trainingen en ondersteuning kunnen geven.

Logo ISK haarlemmermeer

De ISK Haarlemmermeer is de internationale schakelklas van het Hoofdvaart College in Hoofddorp. Er zijn verschillende groepen waarin de jongeren worden ingedeeld. De indeling is afhankelijk van het niveau van de Nederlandse taal en de studie- en werkhouding van de jongeren. De leerlingen krijgen veel lessen in de Nederlandse taal. Ook komen Engels, lichamelijke opvoeding, burgerschapslessen en kunstvorming aan bod. Leerlingen zorgen er, dankzij hun eigen inzet en de hulp van de docenten, voor dat zij vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben voor hun verdere studieloopbaan.

Logo ISK Da Vinci College

Da Vinci City College, onderdeel van Da Vinci College Lammenschans, heeft als doel het doorschakelen van jongeren tussen de 12 en 18 jaar naar het reguliere onderwijs. De klassen bestaan uit gemiddeld 15 leerlingen, iedere leerling krijgt onderwijs op maat en heeft een eigen mentor. Leerlingen die net beginnen krijgen 18 uur NT2 (Nederlands als tweede taal). Zo leren ze alles over de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen ze les in een volwaardig vakkenpakket.

Logo ISK Haarlem

ISK Haarlem is onderdeel van het Spaarne College. Aan de hand van een aangepast onderwijsaanbod leren de ISK-jongeren zo snel mogelijk de Nederlandse taal en worden klaargestoomd voor het reguliere onderwijs. ISK Haarlem vindt het belangrijk dat de zelfredzaamheid van de leerlingen wordt bevorderd, achterstanden worden weggewerkt en belangrijke studievaardigheden worden aangeleerd. Dit gebeurt in de basisvakken, tijdens lessen die zich focussen op de maatschappij en bij vakken die de creativiteit van de leerlingen prikkelen.

Logo van Inburgeringsorganisatie stichting INOVA

Inburgeringsorganisatie stichting INOVA biedt samen met zusterorganisatie EdINOVA in Beverwijk een integraal begeleidings-aanbod aan voor volwassen migranten en status-houders met verschillende scholingsachtergronden en leerdoelen. Samen met INOVA heeft stichting GROW het Work2Grow programma aangeboden aan jonge statushouders van 18 tot en met 27 jaar.

Logo van Ithaka ISK

Ithaka ISK bestaat uit internationale schakelklassen in Utrecht en heeft als doel leerlingen te begeleiden in hun groei naar een volwassen bestaan. Daarbij vinden ze persoonsvorming,
socialisatie en kwalificatie erg belangrijk. De leerlingen krijgen veel les in de Nederlandse taal en de standaard vakken. Ook kunnen leerlingen, ouders van leerlingen en docenten zelf clubs starten, zodat ISK-jongeren zich nog meer kunnen ontwikkelen als persoon. De samenwerking tussen leerlingen, docenten en ouders is een belangrijk onderdeel binnen de internationale schakelklassen van Ithaka.